keddi kifli #7: írásgyakorlat – a változás mediátora

Nagyon keveset írok az utóbbi időben magyarul: főként angolul alkotok, illetve igyekszem minél inkább elsajátítani a spanyol helyesírást…

Efelől tegnap vetettem számot magammal, amikor igyekeztem megfogalmazni magyarul, hogy mivel is foglalkozom mostanába. Elsőre nehezen ment, keresgélve a szavakat… mert ugye beszélgetni beszélgetek magyarul, de írni, választékosan, vagy legalábbis sok ismétlés nélkül, az azért egészen más tészta.

Úgyhogy itt az ideje megfelelő írásgyakorlatokat tartanom magamnak, hogy ne jöjjek ki teljesen a gyakorlatból. Éppen most van ugyanis négy éve, hogy itt élek Barcelonában.

No tehát először is, otthon leszek Budapesten november 4 – 9 között, találjatok meg, ha szeretnétek :). És az új dolgok amivel foglalkozom:

*** *** *** *** *** *** ***

Biodinamikus kraneoszakrális terápia: az egészséges Egység balansza
A biodinamikus kraneoszakrális terápia egy könnyű érintéssel dolgozó manuálterápia, amely a testen keresztül az egész lényünket szólítja meg és gyógyítja: egyszerre teremt egyensúlyt a testi, szellemi és érzelmi részeink között.  
Testünk öngyógyító képességét indítja be, és ezáltal segít megtalálni elveszített egyensúlyunkat az egészségünkben és az életünkben.

Egy kezelés nagyjából egy óráig tart, és a legszembetűnőbb hatása a kezelés után tapasztalható nyugalom és ellazultság. Ajánlott bármilyen stresszes, traumatikus élethelyzet megtámogatására, alvásproblémák, gyakori migrén, krónikus hátfájás esetén, stb., és lényegében minden akut fizikai, érzelmi vagy mentális probléma esetén.


PSYCH-K®:  oldd fel a téged fogva tartó hitrendszered, és légy önmagad!
„Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.” – állítja Henry Ford.
Te mit hiszel, mire vagy képes? Mit érdemelsz meg az Élettől? Mered azt az életet élni, amelyet meg tudsz álmodni magadnak?
Ha újra és újra olyan élethelyzeteket idézel elő, ahol ügyesen elszabotálod a saját sikeredet, akkor érdemes megvizsgálnod, hogy milyen alapvető hitrendszer határozza meg az életedhez, saját magadhoz és az általad vágyott dolgokkal való kapcsolatodat.
Milyen a pénzzel, sikerrel való viszonyod?
Mindig történik veled valami kellemetlen, bosszantó?
Gondolataink, és még inkább a tudatalattink mély zónáiban rejtező hitrendszereink valóságteremtő erővel rendelkeznek.
A PSYCH-K®, az 1980-as években Rob Williams által kidolgozott páratlan módszer, lehetőséget ad önkorlátozó hitrendszereink megváltoztatására, anélkül, hogy szükséges lenne elmerülnünk múltunk miértjeinek végtelen drámájában. Elegendő, hogy tudod, változtatni akarsz azon, ami nem működik.

*** *** *** *** *** *** *** 
Már hosszú évek óta aktívan hezitáltam, hogy belevágjak-e egy saját konzultáció kialakításába. Először persze a választások területén próbáltam. Annak az időszaknak vége.

Most egészen máshol vagyok, és azzal foglalkozom, ami igazán érdekel, lenyűgöz, és ahol úgy érzem, hogy igazán tudok segíteni mindazzal, amit tudok és amihez értek: élet-változásokban lévőket segítek előrejutni és túlélni az adott változást/traumát. Azzal, amiről a Páranfilozófia című könyvem is szól: segítek a nagy életváltozások viharában eltévedteknek átjutni a túloldalra. 
Adtam magamnak egy szakmai megnevezést, amely először spanyolul született meg: Facilitadora de cambios vitales, vagyis: Life changes facilitator – azaz: Élet-változások kísérője vagy mediátora. A konzulátciónak van beszélgetés része, és van manuálterápia és/vagy PSYCH-K® része. 
Nagyon élvezem mindegyiket, és a visszajelzések is nagyon jók. 
Miről szól mindez? Arról, hogy segítsek magára találni annak, aki elveszve érzi magát; felismerni, rádöbbeni hol rejlik az ő saját ereje, hogyan férhet hozzá, és hozzásegítem, hogy élni tudjon vele. Kísérek, nem döntök senki helyett és nem is alakítok senkit a saját képemre. A szabad választásban hiszek, akkor is, ha én úgy látom, hogy bizonyos dolgok szükségesek lennének valakinek a gyógyuláshoz – hiszen, ha még nem érkezett el az ideje, nincs mit tenni. Tovább kell lépdelni az életben, napról napra, mindaddíg, míg megjön a bátorság a cselekvéshez, vagy a “lesz, ami lesz” érzést kiváltó bizonyos utolsó csepp a pohárban, ami bepöccenti a válotzás motorját. 
A spanyol Integral pszichológiai magazin októberi számában megjelent az első cikkem spanyolul (a rövid idő miatt angolul írtam meg, s a párom segített lefordítani, és megszerkeszteni). A címe: Cambios vitales: Sobrevivir a las tormentas del cuerpo, la mente y el alma para iniciar una nueva vida de realización y libertad. Vagyis: Élet-változások: túl a test, az elme és a lélek viharain egy új, szabad és alkotó élet felé. Először az angol cikket fogom megosztani, utána készítem majd el a magyar fordítást. Addig is megosztom azért itt a spanyol cikket – már csak azért is, mert nagy büszke vagyok rá, és örülök neki! 
Tulajdonképpen a cikk is hasonló dolgokról szól, mint amelyekről a könyvemben írtam, csak helyi emberekre szabva, és jóval rövidebben, az élet-változás jelenségére fókuszálva, amely időről-időre mindannyiunkkal megesik. És a dolgok felismerésének a fontosságáról (felismerni, hogy hol vagyok és hogyan, minden változás ezzel kezdődik), és arról, hogy ahhoz hogy a világot meg tudjuk változtatni magunkon kell kezdeni, mert ha én változom, a világ is velem változik (ezért is fontosak az életünket irányító hitrendszerek). 
Gyertek, ha szeretnétek kipróbálni. 🙂

A következő írásban egy filmet ajánlok majd, amit pár napja láttunk Francesckel és lenyűgözően szuper film, a világ minden fontos dolgáról.

¡Szép hetet nektek!

This entry was posted in életterv, új élet, Barcelona, Budapest, kranio, munka, PSYCH-K®, változás. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s