suttogó álmok

Vannak azok a halkan suttogó álmok, amik épphogy megtalálnak egy-egy pillanatban. Sokszor alig tűnnek fel, hiszen nem a mindennapokhoz tartoznak, különlegesek, áttetszőek, nem ordítanak a fülünkbe belülről, hogy MOST AZONNAL lehessenek, megszülethessenek, nem toporzékolnak azonnali átélésért, és gyakran csak legyintünk rájuk, hogy micsoda badarság ez, stb… észrevétlenül meghúzódnak magvacska állapotukban, és várják a kikeletet.

Tegnap egy “Silent Disco Sqad” elnevezésű eseményen voltam: “Csöndes Disco” Barcelona utcáin, fényes nappal… Több városban is megrendezik: tegnap, a béke világnapján a változásért táncoltunk, amit szeretnénk látni a világban. Illetve ezen túl egy globális “klíma tánc” volt, vagyis a klímaváltozás elkerülését segíteni.. na nem megy most jobban a fordítás, sajnos. Global Climate March. There you go.

Először is, a Silent Disco az, amikor fülhallgatón át hallgatod a zenét, minden más csöndes kívül. Otthon voltam egyszer egy ilyen eseményen, de ott adtak fülhallgatót és lejátszót, és egy adott területen voltunk, két DJ-vel, arra a két adásra lehetett ráhangolódni a lejátszóval. És éjszaka volt, a Szabadság téren, talán egy kerületi fesztivál idején. Az ősidőben :).

Itt – ezzel szemben – bárki küldhetett be zenét, ami nagy valószínűséggel landolt a végül másfél órás mixen; egy nappal az esemény előtt le lehetett tölteni előtte a lejátszódra/telefonodra, vagy ott a helyszínen be tudtál csatlakozni a stream-be, és online hallgatni. Mindenki a saját lejátszójával, fülhallgatójával, stb.
Barcelonában. Fényes nappal, vasárnap délután 4 órakor. Persze Barcelonában állandóan fesztivál van: pl tegnap este indult a la Mercé elnevezésű egyhetes ünnepsorozat, aminek a kezdeti dobos (batucada) felvonulásába bele is futottunk pont akkor, amikor vége lett a silent disco-nak! Ez a szokásos dobolós-sétálós felvonulás. ami minden fiesta és fesztivál elmaradhatatlan része, minden városnegyednek megvan a saját dobolós csapata.. és persze ők vezetik fel a tűzijátékosokat! Olé!

Az egyik legkedvesebb pillanat az volt, amikor a Gótico utcácskáiban táncoltunk, és egy kéregető ember, nagyon látványos testi hibákkal, felpattant a helyéből, és nekiállt széles mosollyal táncolni velünk a zenére, amit nem is hallhatott!! Egyik társunk pedig odament hozzá, lekapta a fejéről a fülhallgatót, és megosztotta vele a zenét egy kicsit..
Igen, hiszen mindenki nagy szemeket meresztve, videokamerázva és fotózva nézett minket, bármerre jártunk, és meg is osztottuk olykor a nézőkkel a muzsikát, ha volt kedvük hozzá, csatlakozhatott (volna) bárki akkor nyomban szabadon.
A mellettünk elmotorozó rendőrök is csak mosolyogtak…

Belül zene, kívül csönd! És tánc. Milyen viccesen festhettünk kívülről :).

Réges-régi suttogó álmom volt, hogy egyszer fülhallgatóval a fejemen végigtáncolhassak az utcákon, kint, a városban, ahogy jön, nem viselkedni, táncolni, szétszórni mindenkinek ezt a folyékony boldogságot, ragyogást, szabadságot! Csodálatos, hogy ezt itt meg lehetett tenni. Többe között a jógatanárom szervezi, jó, mi?!

Na. Ezt kívánom nektek is.
Teljesítsd be egy olyan titokzatos, mély, suttogó álmodat, amire csak akkor jössz rá, hogy milyen mélyen és nagyon vágyakoztál rá (akkor is, ha logikusan hülyeségnek tűnik), amikor beteljesült. Suttogó álmok gyönyöre. Folyékony szeretet.

Ide kattintva láthattok képeket a nagy közös táncos buliról a városban.

This entry was posted in álom, Barcelona, slient disco, szerelem, tánc. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s