bizonyos tekintetben

Óriáscsótányokhoz – óriástakarítás. Lakásátrendezés. Boszorkányos praktikák, tűz-vízszentelés.
No meg egy gekkó is lakik kint az erkélyen, a ruta szomszédságában, valamiért nagyon szereti azt a fura szagú növényt.. ma is bekukucskált. Elhiszem, hogy ízlene neki az ötcentis, “húsos” páncélos jószág, de hát ő sem sokkal nagyobb nála, úgyhogy kívül még mindig tágasabb. Biztosan nem gyík, mert világos-fakózöld, és nagyobb a feje. A gyík máshogy néz ki.
Szóval a hullámzás közben elrendeződik a lakás, lett “kanapé”, mert lett – ágyam, legalábbis már matracom, az első saját, hát egyszer ezt is el kell kezdni, bár lehet, hogy e tekintetben későn érő típus vagyok. Nem is igaz, vettem már ágyat, de az inkább kanapé szerű klik-klak volt, és Ikea. Ez most olyan igazi, gerincpihentető fekhely.
Egyszóval, zajlik az élet itt Barcelonában.
Hamarosan beindul a látogatók turnusa is, addigra pedig csak megjön az igazi gatyarohasztó nyár! Az tény, hogy már bekapcsoltam párszor a légkondit, volt annyira meleg a lakásban, hogy a hálószobába teljesen beszorul a levegő…

Rendkívüli izgalmak, ugye? Végül is az élet igen csöndesen csordogál, amikor a “szürke hétköznapok” újra felütik a fejüket… lassan nyolc hónap után már itt is tudnak lenni szürke hétköznapok.

A múlt héten Kisinyovban, Moldova fővárosában voltam egy konferencián – túl sokat nem láttam a városból, de a közepén a csoda-nagy zöld parkok elképesztően jó hangulatúak voltak. És jó volt újra találkozni régi ismerősökkel.

A “bizonyos tekintetben” Hamvas Béla egyik esszégyűjteményének a címe (Szilveszter, Bizonyos tekintetben, Ugyanis). De nem emlékszem miről szól, elképesztően fáradt vagyok (mostanában általában állandóan, mert igen rosszul alszom valami miatt az elmúlt egy-másfél héten). És amikor eszembe jutott, hogy milyen jó kis cím lesz ez ide, tulajdonképpen egy rejtői szaharai fordulattal jutott az eszembe, peckesen felkapott állal, eltartott kisujjal, s olyan balegyenessel, hogy három métert repül tőle az ember. Lassan elkap az a nyári hangulat. S a fricska az akart lenni, hogy ej, bizony, jó felnőttnek lenni, mert tulajdonképpen akkor és azt csinálom, amit és amikor akarom (kisebb-nagyobb csúsztatásokkal). Ami megtetszik, amit kitervelek, amire szükségem van – ha sikerül, lehet hogy hónapokig készülök rá apránként, de meg tudom venni, és pontosan úgy rendezem be az életemet, ahogy csak szeretném (ahogy képes vagyok rá). Bizonyos tekintetben.

Hamarosan küldök egy újabb részletet a következő Boldogság Magazinba, önbecsülés témában… úgy sejtem a jövő hónapban fog megjelenni. Az előző a májusi számban jelent meg. Olvassatok, ha még nem tettétek meg, és írjatok, hogy mit gondoltok a könyvről!

This entry was posted in Barcelona, Hamvas Béla, lakás, utazás. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s