vissza a vízhólyagokhoz

Azt még nem tudom, holnap hogyan fogom érezni magam, de a széttáncolt talpaimból kiindulva érezni fogom – azt az elmúlt egy, majd előtte két hónapot, amikor nem tudtam annyit táncolni 5 ritmust, amennyit jólesett volna. Úgy tűnik újra szoknia kell a kis mezítelen tappancsomnak a kiképzést…

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, mit használtok a gőz kiengedésére, de én ennél jobbat még nem találtam magamnak. Biztosan azért, mert a mozgás mindig is lételemem volt, s öt éves korom óta táncolok – de ez az élmény szinte semmivel nem hasonlítható össze. Ja igen, de valamivel igen: egy igazán jó páros éjszakával. Na. De néha még annál is jobb.

Most érzem igazán úgy, hogy megérkeztem, hogy minden megvan, amire vágyom ahhoz, hogy jól legyek itt (majdnem minden). Azzal együtt, hogy minden 5ritums tanárnak megvan a maga stílusa, és eleinte kissé fura volt a hölgy aki tartotta, mert két-két számonként megállt mutatni, magyarázni, és nekem túl sokat vezette a csapatot  (tényleg csak az jutott eszembe, hogy na ez most pont olyan, amikor akkor megszakítjuk amikor végre jó kezd lenni, s abbahagyjuk, amikor nem  kéne, ejhh, na, vigyük már legalább egyszer végig azt a hullámot… ).. de aztán mégiscsak jött az a hullám a végére, teljes egészében, gyönyörűen, és így már nagyon jó volt. A félreértések elkerülése végett a hullám itt egy teljes öt ritmus kört jelent, ami: az áramlás, a staccato, a káosz, a líra, és a csend teljes köre. Édes elengedés, édes szabadság!

A zenék is és a csapat is nagyon jó volt. Közös-ség. Más, új, minden új, az életem is, teljesen hülyeség azt várni, hogy ugyanolyan legyen, mint otthon. Ne is legyen ugyanolyan! Inkább tanulok s változom, elengedek, befogadok, alakulok…

Úgyhogy éljenek a vízhólyagok, a letáncolt tappancsok, a jólesően fájó izmok, a kimosódott mindenféle dolog helyén marad üresség, a lüktető erek, a pulzáló szív, a lélegzet, minden mozdulat, s egyáltalában véve ez a test, amit meg tudok mozdítani, amivel tudok táncolni. Test nélkül igen nehéz lenne táncolni. Már ezért megérte megszületni :). 

This entry was posted in élet, tánc. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s