Ágy

Az eddigi legjobb minőségű ággyal Bécsben találkoztam – mármint hotelben – a kiváló, minimalista stílusú Motel One névre hallgató hotelben. Se túl kemény, se túl puha, pont jó. Az ilyen ágy nagyon ritka. Sajnos sokszor túl puha… olyannal még nem találkoztam, hogy túl kemény lett volna.

A túl puha ágyba a derék s a gerinc alsó része belesüpped, rémesen fárasztja az izmokat, nincs ellazulásra lehetőség. Borsóhercegnő vagyok, de nem tudok aludni ilyen ágyban – így ilyenkor általában, mint most is, Torunban, felébredek némi szenvedős, éber alvás után az éjszaka közepén, s félálomban “lebontom s átrendezem” a szobát. Mivel sok ágy úgy van kialakítva, hogy egy alsóbb elemen van egy vastagabb matrac, ezt a felső matracot kiválóan arrébb lehet tessékelni, s az alsóbb ágyrész szerencsére mindig keményebb.

Van egy mondás, ki a spanyoloknak, ki a kínaiknak tulajdonítja, amely így hangzik: “jól válaszd meg a lábbelidet s az ágyadat, mert ha nem az egyikben, akkor a másikban vagy”. A nem saját ágyakat nehéz megszokni, jobb nem belegondolni ki vagy kik aludhattak benne (Pfff…). Saját ágy, saját barlang. A vendég-barlangok lehetnek akármilyen csinosak, cicomásak, modernek: ha az ágy nem jó, veszett ügy az egész.

This entry was posted in ágy, Torun. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s