"konyhálkodás"

Konyhálkodni annyit tesz, mint kreatív ez-meg-az, konyhába mívelve, alkotás, szabad formálás, formabontó ízek, hűtős maradékok friss hússal, és minden, ami vegyíthető, és vegyülni kész, kezem alá esik. Kreatíve “konyhálkodok”, már kóstolt ízek után, semmi recept, semmi kötöttség: valami kínai készül (vagy thai), remek sült tésztás, enyhén csípős zöldséges pulyka, már az illata is remek. De az a WOK most nagyon hiányzik, nehéz így tisztességesen megsütni a sütnivalót (no nem azt, ami a fejünkben tanyázik).

Ebben lazítok ma… Woktalan sült pulykás-zöldséges kínai tészta á la Hungary. Botcsinálta szakács, szívbéli ízekkel. Ételt szobrok, tésztát festek szójaszósszal, még zöld spárga is van benne kevés, igazi szín és íz-kavalkád. Ismeretlen, vágyott harmóniák… Kóstolásra fel!

This entry was posted in főz, pulyka, tészta. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s