keddi kifli #1

Japán igen gyorsan elmaradt mögöttünk: már az onnan hozott kedvenc teánk is elfogyott. Azért újra és újra belebotlok valamibe itthon, ami az utazásra emlékezetet: ennek mindig nagyon örülök.

Hogy vagytok?
Nekem a változatosság kedvéért megint nincs munkám. Illetva van, amit kitalálok magamnak – a munkakeresésen túl: saját konzultáció építése. Ennek kapcsán lesz majd hamarosan poszt, amiben részlesebben leírom hogy mi is ez pontosan :).
Mert a kranioszakrális terápia mellé most érkezett egy egyszerű és elképesztően hatékony terápia,  a PSYCH-K®, amely a tudalatti, általában minket akadályoztató illetve sok esetben önszabotázsként megjelelnő hiterndszerünk megváltoztatásával foglalkozik. Legyen az egészség, anyagi bőség, szakmai vagy párkapcsolati ügyekkel kapcsolatos, bőven vannak olyan korlátozó – esetleg a családi hagyományból megörökölt hiedelmeink, amelyeket megváltoztatni saját jól felfogott érdekünk. Ha sikerül. Mert lehetünk boldogok. És mehet jól a sorunk. És lehet jó munkánk, egészségünk, figyelmes szerelmesünk, társunk. Meggyógyulhatunk ott legbelül.

Nem NLP, egészen más. Nem tudom emlékeztek-e arra, amit a könyvemben írok Kant és Hume néhány fontosabb filozófiai gondolata kapcsán, hogy a kívül megtapasztalt személyes világ/valóság a saját belső világunkon, attitűdjeinken, szokásainkon, hitrendszereinken múlik. És ha mi változunk (belül), akkor a világ is velünk változik (kívül). Megvan? Na, pont olyan. Csak most a már meglévő tudásomhoz kaptam egy új eszközt, úgyhogy kellőképpen be vagyok sózva, és alig várom, hogy a dolgozhassak vele.

Aporó, könyv: pár napja észrevettem, hogy elektronikus könyv formátumban is meg tudjátok már szerezni! Nézzétek:

Azt mondjuk nem teljesen értem, hogy hogyan kerülhet több, mint kétszer annyiba, mint amennyire a könyv le van most értékelve, de hát ehhez én biztosan nem értek. Vegyetek könyvet! Az most megéri :). 
Egyszóval nagyjából két hete teljes erőkkel azon dolgozom, hogy beindítsam a saját kis üzletem, elkészült az angol oldalamon a terápiák spanyol leírása is, az angol mellett, úgyhogy most már igazán csak magyarul hiányzik. Azzal sem maradok adós sokáig. 
Nem fogok ma sokkal többet írni, mert nagyon el vagyok fáradva. Ugyanis napi két óra spanyoltanulást is előírtam magamnak, hogy végre kigyomláljam és helyretegyem azokat a fránya múltidőket mielőtt jön a subjontivo… de persze ma elmaradt, annyit ügyködtem az oldalamon. Sebaj. Holnap folyt köv. 
Ma mindenképpen szerettem volna bemutatni nektek a keddi kiflt, ami az angol blogon “Tuesday Toffee” nevet viseli – és a ma induló, rendszeres keddi írásom lesz… Aki szereti a vaniliás kiflit, az is lehet :). 
Barcelonában öt napja esik, remélem otthon jobb időtök van! Persze ezt is szeretem, jó az esőillat, és a kellemes tavaszi könnyedség a levegőben, nem számít, milyen szürkeség és sötétség uralkodott egész nap. Kell ez a tavaszi eső, a virágok csak úgy kicsattannak az egészségtől a környező hegyeken, a hajam pedig leginkább egy óriási szénabogjához hasonlít a magas páratartalomtól – csak nevetek rajta, be van állva mint egy kusza söprű. A gumicsizmát is elő lehet kapni a sarokból, csupa vígasság!! A minap elnézegettem egy másfél-kétéves forma gyerkőcöt az utcán, épp esőszünetben, vígan tocsogott a felfedezés tüzétől hevítve az útszéli pocsolyákban. Hát bizony, megkívántam tőle én is a gumicsizmát, de nagyon! Ma pedig én is tocsogtam egy jót :). 
Garraf Natural Park vasárnap 🙂
This entry was posted in Barcelona, eső, könyv, keddi kifli, otthon, PSYCH-K®, terápia. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s