3 év

Barcelona, 3 év. S mi minden ebben…

Számtalan utazás, belső és külső, kéthetente-hetente munkautak az első két és fél évben. Gyökér-eresztési nehézségek. Üzleti tanulás. Sales. Választási technológia. Új barátok. Hazautazások, Ferihegy. Repterek. Csakazértis, nem adom fel, megcsinálom, megélem. Mérték – mértéktelenség. Hazatalálni magamba, eleveszett utakon, új életet építeni a semmiből, finomszálú pókhálóval toldozni-foldozni-kötözgetni az apró puzzle részeket, amik illenek, hogy maradjanak. Felismerni, és kivetni a haszontalant.
Kalandok, felfedezések. Barcelona. Megismerni a várost, bárokat, titkos utcákat, tengeri levegőt szagolni; januárban olykor-olykor 15-18 fokon napozni (nagyon ritka!).
Megtanulni, mi a luxus: a kád, a fűtés, a lift.
Honvágy. Balaton-hiány. Barátok és család-hiány. Mégis Maradok.
Vendégek. Menorca. Costa Brava. Pireneusok. Aqua trekking. Fotó séta (photowalk). Analóg fotózás, B&W. Bokabalesetek – háromszor. És egyébként is apróbb betegségek, átlag 2-3 havonta. A sok utazás miatt? Ki tudja.
Burn out, depresszió, elveszíteni mindent, majd újra megtalálni, megfogni a fénycsóva fodrozódó parányait és kivonszolni magam a barlangból. Talpra állni, újra és újra.
Nem engedni abból, ami fontos – a korrektség, a bizalom, az üzleti érték, a munkám értéke – hagyni, hogy kirúgjanak. Inkorrektség, arcba hazudás. Nem perelni. Elengedni. Egyedül lenni. Jóga. Napi meditációba kezdeni. Megbánás, megbocsátás. Tánc. Elengedés.
Megtalálni az újat, az új-régit, kranio-terápiát végezni, otthon érezni magam.
Rájönni, hogy a hegyek vannak a szívem közepében, a tenger pedig körülötte.
Változni, nap-mint-nap mediterrán mentalitást tanulni, élni, boldognak lenni, táncolni a világ tetején. Új zenék. Gin & tonic, spanyol borok, glutén-mentes étrend 2015 februárja óta. Kimozdulni újra és újra a komfortzónámon túl, tanulni élni, élni a legjobban, ahogy tudok. Értékelni magam, és kiállni a női önbecsülésemért. Van, amit soha többé, senkitől, senkinek. Becsülöm magam.
Aztán szerelem. Spanyolul-angolul beszélünk. Katalán. Író. Azt mondja beleszagol a magyar nyelvbe, már találtunk is egy itt élő tanárt. Én meg majd a katalánt, persze… csak a spanyolhoz lenne már fenekem végre. Motivációk, új élet, új döntések, új életforma. Változás, ahogy mindig, változás. Nem tudom, merre visz az út. Kérem Istent, segítsen, vezessen. Újászületés. Főnix. Szerelem. Szeretni tanulni, nyílni, mint a virág. Beengedni, elfogadni a fényt, a boldogságot, növekedni az örömben, abbahagyni a szétesést. Új kezdetek. Kranio-terapeuta, social media manager, és író. És még ami jön. Munka van. Kint és bent. Építem magam, s az életem.
Barcelonában.
Jöhet a negyedik év.

This entry was posted in alkimista, új élet, Barcelona, béke, csoda, munka, otthon, szerelem, változás. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s