Siklórepülő

Nem biztos, hogy a siklórepülőre gondolok… de most ez a név jut eszembe arra szerkezetre, ami repül, van motorja, aztán meg csak siklik.

A motor elvisz valameddig az égben, és szép szép, de hangos. Úgy képzelem – mivel még sosem próbáltam – hogy a siklás a legszebb: amikor végre fent vagy, ahova kívánkoztál, és elhallgat a motor, csöndes siklás a széllel, beleolvadva a tájba. Ez van most.. vagy valami ilyesmi. Leálltak a motorok, és siklok, bele világba… Elsiklottunk San Franciscobol, megnéztük a csodálatos Muir Wood-ot, ahol több száz éves fák szentélyében kirándultunk. Csodaszép… fotók hamarosan.
Most már elvileg elsiklottunk a ködös Kaliforniából, de a köd végig követett egészen San Francisco-tol San Mateo-ig… remek Japán konyha főztjét vacsoráztuk majd megérkeztünk ide – Carmel by the Sea. Holnap pedig nagy akvárium túra következik Monterey-ben.
Leálltak a motorok, gyöngéd siklás a táj felett. Napsütés, óceán. Homok. Hajat borzoló szél. Sirályok az utcán és pálmafák a házak között. Siklás a vízben, a felszínen lebegve. Siklás, csöndesen, megadón, szabadon.
This entry was posted in akvárium, Kalifornia, Monterey, Muir Wood, Siklórepülő, utazás. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s