férfias játékok?

Nagyon furcsa élményem van két magyar ismerősömről. Egészen biztosan érzékeny vagyok, ez bizonyított tény, de azért van egy dolog, amit szemfelvonósan furcsállok, és valahol a lelkem igazán sötét szegleteiben még borzadok is, hogy miért nehéz vajon együtt örülni a másikkal….

Történt pedig, még mielőtt elutaztam Washingtonba, összefutottam egy férfi ismerősömmel, aki arra a hírre, hogy másfél hónapot nem leszek otthon, olyan arcot vágott, mintha legalábbis azt jelentettem volna be, hogy megöltem valakit.
Másik szintén hasonló korú és nemű kedves ismerősöm a facebook-on csattogott rám a minap, hogy ó hogy eltűntem, satöbbi. Aztán amikor kiderül, hogy nem vagyok otthon és nem is leszek még egy darabig, nekiáll szájat biggyeszteni meg szomorkodni, hogy nem tudok velük (többen) menni valahova (ahol tavaly sem voltam).
Felmerül bennem egy őszinte, naív kérdés: ha annyira fontos nekik, hogy otthon legyek, ezt miért nem teszik explicite nyilvánvalóvá akkor, amikor még otthon vagyok? Ad kettő, milyen emberi gyíkság ez, hogy valaki elmegy másfél hónapra, és nem tudok vele örülni annak, hogy világot lát, hogy utazik, megismer új kultúrákat, satöbbi? Vagy legalább csak jó utat kívánni neki, ha úgy egyébként fontos (rejtett) érzelmeket kívánok neki. Nem fér a fejembe… lehet hogy nem érdemel ennyit az egész téma, de már másodszor történik meg egy hét alatt, és elgondolkodtat. Nem akarom a magyar mentalitásra fogni, mert nagyon sok ellenpélda van, de akkor is, gyerekek, így az életbe nem fogtok meghódítani senkit (engem biztosan nem, az hétszáz)!
This entry was posted in barátok, Facebook, férfiak, USA. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s