a másik szakma

12-15 órás munkahét, gyöngyöző-gyűrűdző feszültség források és vízesések. Még nem értük el a csúcspontot, az jövő héten lesz. 160-180 fős konferencia, 3+3 fő által szervezve. A második három fő fél-negyed részben.
Panaszkodni sincs értelme, hiszen amit az ember szívvel-lélekkel végez, abban a verejtéke arannyá válik – kivéve amikor nem. Vannak olyan emberek, akik nem tudják nem szívvel-lélekkel végezni a feladataikat. Ez a 3 fős alap-csapat valahogy így teszi. Olyan, mint a kovalens kötés a kémiában, ezen merengek egy ideje: a hármas kötés a legerősebb, azt a legnehezebb “felbontani”. Aztán mégis van, ami felbontja: egyikük július elejével távozik – de ezzel nincs most idő foglalkozni, hiszen ezerrel dübörög, közeledik a konferencia. Akár én is lehettem volna, aki július elsejével távozik, de másképp döntöttem. Hogy jól-e? Majd elválik. Vannak feladatok, amik az elmúlt másfél év alatt személyesen is fontossá váltak, és fény az alagút végén, hogy most végre van lehetőség megvalósítani, és ebben én is tevékenyen részt vehetek. A vetés után, jött a növekedés, és most az aratás ideje következik – csak addig kell kibírni. Addig.

Hogy meddig fokozható a szellemi-lelki fáradtság, nem tudom, jó lenne elmenekülni a városból, de csak az ágy hív, és holnaptól újra munka – mert a hét köztes napjai sem elegek, a hétvége is kell most. Non-stop ügyelet. Fegyelem. Béke. Az lenne jó. Közeleg a csúcspont, a vulkánkitörés, a hegytető. A hegyről majd le kell jönni a völgybe, és majd úgy is teszünk, de addig lapítva, csöndesen, mint a nagy viharok előtt, várjuk, hogy jöjjön, aminek jönnie kell. Egy idő után az embernek már nincs hatalma történések felett: a pillangó, amelynek mi magunk mozdítottuk meg a szárnyát ki tudja mi mindent idéz elő! Úgy érzem, a számtalan feladat – mint számtalan sínpár egy tízmilliós nagyvárosi központi pályaudvaron, lassan összeér, és egy megállíthatatlan TGV gyorsvonat röpül rajtuk. Csak remélni tudom, hogy mindent jól csináltunk, hogy minden rendben lesz, és nem siklik ki a vonat.

This entry was posted in konferencia, munka, választás. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s