hotel audit

Nagyon kemény kritikus hotel audit lenne belőlem azt hiszem.
Vegyük például a Hotel ROYAL-t Pristinában. Lényegében érthetetlen, hogy miért hívják így, de ha már így van, elfogadom. Azt is készséggel elhiszem, hogy amikor 2006-ban itt járt Nicole Kidman mondjuk minden új volt, és egészen más. Ennyi idő alatt (4 év) azért már illik bizonyos mértékű amortizációval számolni…
Nem sorolom fel milyen kisebb-nagyobb hibák vannak (pl. hideg tojás a reggelinél, csak az első pohár kávé van benne a reggeliben, a másodikért fizetni kell – ez engem mondjuk nem érint, csak hallottam; aztán a fürdőszobában ott van 3 kis üveg sampon, mindegyik bizonyos (és különböző) mértékig elhasznált…).
És ma még a lift is elromlott 🙂 🙂 :). De hát van ilyen, és ne fintorogjak (bár este rémes volt a vacsi, azt hiszem zacskós levest kaptam, bár ezt csak félve merem végiggondolni, és a makaróni sem épp az volt, amit kihoztak, hanem egészen más fajta tészta).
Mindez egyáltalán nem lenne probléma, ha teszem azt Hotel Pristina lenne a hotel neve, ami azonban egy másik jóval nagyobb hotel a közelben. De a ROYAL név már előre jelez valamit – úgymint egyfajta eposzi kellék, hotelek eposzi jelzője – és valahogy elvárná az ember, hogy egy-két dolog másként legyen. Persze ez is elfogadható, teljesen, csak mondjuk 60 EUR-ért lenne rendben az ár-érték arány. A fennmaradó 20 EUR valószínűleg a szálloda elhelyezkedésének szól: szinte a város közepén, egy viszonylag csöndes helyen van (csak ne lennének papírból a falak, reggel a szomszéd szobában zajló normál hangú beszélgetésre (!!!) és nevetgélésre ébredtem…).

Hát ennyit a Hotel Royalról. Az ágy king size, egész kényelmes, úgyhogy semmi de semmi ok nincs panaszra 🙂 :). Igaz, sajnos Pristina felfedezése egy másik időre marad majd, mert éppen 2 pályázaton kérődzöm, az egyiket legkésőbb kedden, a másikat legkésőbb pénteken kell leadni.
És pályázatot írni olyan, mint regényt írni: ki kell dolgozni a főhősöket (tevékenységeket), látni kell mi történik és hogyan (kivitelezés, résztvevők, stb) – úgyhogy igencsak neki kell most durálnom magam, hogy átvergődjek a végkifejlethez. Hát remélem sikerül. De legfőképp azt remélem, hogy végre nyerünk is.

Ebéd a Koszovói CEC elnökasszonnyal, EBESZ részvétellel, aztán látogatás a koszovói magyar nagykövetségen a nagykövet úrnál. Nagyjából ennyi ma a kötelező program – és este kiváló pályázatírás. Illetve valami szimpatikusabb vacsorahelyszín felderítése.

This entry was posted in Kosovo, pályázat, Pristina. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s