pisco sour


(glasses are empty already …)

A pisco sour-rel Chilében találkoztam. Ott mindenki ezt issza, reggel, délben, este (igaz a reggel ritkán kezdődik 10 óra előtt, a vacsora meg inkább este 10 körül van). Egészségben, betegségben, napon, árnyékban, sör mellé (huuhhh 😛 ) vagy csak úgy; szomorúan vagy boldogon, mindig, minden időben pisco sour-t isznak. Iszunk.

A recept egyszerű:
Végy egy üveg pisco-t, legalább 1 kg citromot, jeget, cukrot. Az egészet turmixold össze (citromot lé formátumban, nem héjastul!), esetleg tegyél egy kis fahéjat a tetejére, és voilá! Készen is van.

Peru is nemzeti italának vallja… bármit mondjanak is tények, mindkét országban nemzeti ital. Mindenesetre szinte “háború” dúl e két nép között, hogy melyiküké is a Pisco eredetileg.
A perui konyha egyértelműen előzi a chileit (magasan veri az “Italiano” névre hallgató 3 szinü szószos hot-dog-ot. Ketchup, Palta (avokádó) és Majonéz – vagyis piros, zöld és fehér, Itália szinei! Ezért hivják a hot-dog-ot “Italiano”-nak, vagyis “Olasz”-nak).

Egyszóval mind Chile, mind Peru a Pisco Sour országa. C-vitaminban gazdag, igy valóban mindenkor javallott 🙂 nyáron hűsit, télen gyógyit.. kell ennél jobb?

This entry was posted in Chile, Peru, pisco sour. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s